Tentdienst 4 september 1983

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Aan de linkerkant van deze website ziet U PG Reitsum/kerkblad staan. Als U hierop klikt dan ziet u onder aan de pagina een media speler staan. Als u hierop drukt dan komt Wijlen ds. A Damsma uit Rijnsburg (destijds) zijn preek voordragen welke hij heeft gehouden tijdens de reünie van de Flieterpen in 1983. Op 3 september 2020 is het 37 jaar geleden dat de eerste reünie van de Flieterpen is gehouden. In de tent op het sportterrein bij de school hadden zich een paar honderd oud inwoners en inwoners van Reitsum, Ginnum, jannum en Lichtaard verzameld.....

Het programma voorzag in een fototentoonstelling in kerk en school en een gezamenlijke lunch in de tent. De weersomstandigheden in de aanloop naar deze reünie waren gunstig. helaas sloeg het weer op 3 september plotseling om en begon het hard te waaien en te regenen. Er werden trekkers aan de tent gebonden om te voorkomen dat de tent wegwaaide. Ondanks het wat slechtere weer zat de stemming er goed in en werd de reünie op zondag afgesloten met een kerkdienst in de tent. Het koor "God is mijn Lied" werkte mee aan deze dienst die geleid werd door Ds. A.J. (broer) Damsma  die in Ginnum is opgegroeid. Ds. A.J. Damsma was predikant in Rijnsburg hij is geboren op 20-04-1940 en overleden te Kollumerzwaag op 11-01-1998 .

De tentdienst is opgenomen op een cassettebandje de kwaliteit laat helaas te wensen over. U kunt alleen ds. Damsma beluisteren in de dienst op deze website. 

Oproep:  heeft u foto's van deze reünie ? mogen wij er dan een kopie van maken voor deze website?  Neem contact met ons op via het contact formulier van deze website. Bij voorbaat heel hartelijk dank.