P.G. Reitsum c.a./ Kerkblad

“De Geest waait waarheen hij wil …”     Pinksteren in Coronatijd

De afgelopen dagen wordt in het nieuws rond het Coronavirus gesproken over het belang van goed ventileren. Het zijn kleine vochtdruppeltjes (aerosolen) die zelfs bij spreken (en meer nog bij zingen) het virus kunnen overdragen. In ruimtes, die niet goed geventileerd worden, blijven die kleine vochtdeeltjes in grote getale voor lan-gere tijd hangen, vertellen onderzoekers ons.

Vanaf 1 juni zouden er weer kerkdiensten tot 30 personen gehouden mogen wor-den. Zelfs in kleine gemeenten als Raard-Foudgum en Reitsum zou dat betekenen dat we niet alle kerkgangers op zondag welkom kunnen heten. Daarom is er voor gekozen in de maand juni kerkdiensten nog met beeld en geluid via internet uit te zenden (op www.deflieterpen.nl. onder ‘video’; en daaronder ‘live’ als u de kerkdienst op zondagmorgen vanaf 9.30 uur wilt meemaken of op ‘archief’ als u de dienst later terug wilt kijken). Vanaf zondag 5 juli hopen we dan op zondagmorgen weer in de kerk samen te komen (als er geen wijzigingen zich voordoen in de maatregelen).

In die diensten zullen we niet samen mogen zingen. Dat zal als een gemis ervaren  worden (ik mis het zeker !) Het zijn juist zang en muziek die ons in een diepere ge-voelslaag kunnen treffen en ons hart voor God kunnen openen. De Geest zal er dus extra werk van hebben om het Woord bij ons toegang te doen vinden en te maken dat het ons raakt. Maar die Geest is ons dan sinds Pinksteren ook gegeven; en wil zijn werk doen.

Van overheidswege wordt ons op het hart gebonden dat we in het onderlinge con-tact anderhalve meter afstand in acht moeten nemen. Laten we ons daar vooral aan houden. Maar de Geest hoeft zich daar gelukkig niets van aan te trekken. Die mag en wil ons wel dicht op de huid, ja zelfs onder de huid komen. Ook het “tijdelijke abnormaal” van de anderhalve meter samenleving (ook in de kerkdiensten) schenkt God zijn kerk ‘tegenwoordigheid van Geest’.

Hoe meer we ventileren – de ramen en deuren van onze kerkgebouwen en onze harten, oren en ogen openen – des te meer kan en wil de Geest van Pinksteren zijn werk doen, ook in en aan ons !

 Gezegende Pinksterdagen (en weken daarna) gewenst !

De Geest wij zien haar niet,

toch horen wij haar stem

die goede woorden spreekt

als ik verdrietig ben.


De Geest wij zien haar niet,

maar zij waait alles schoon.

Ik ben weer opgelucht,

als na een enge droom.


Vanuit de overkant,

een land dat niemand ziet,

ontvangen wij een kracht,

de Geest die uitzicht biedt.

        Liedboek 676: 2, 4, 5   ds. Anne Elverdink

U kunt de diensten volgen via de Kerktelefoon op deze website. De dienst is ook te volgen via deze website klik op video klik op video dan komen er nog 2 mappen bij Live en archief. voor de directe live stream druk op Live wilt u de uitzending nogmaals zien klik dan op archief. U kunt ook naar YouTube gaan en in bij zoeken Reitsum in tikken. U krijgt dan eerst veel Filmpjes te zien schrol naar onderen dan ving je de uitzending

Protestantse Gemeente Reitsum c.a.

Iedere zondag is er een dienst in de Kerk op de terp, Flieterpsterdyk 16, Reitsum. De diensten worden gehouden 's morgens om 09.30 of 's middags 13.45 uur.
U kunt de dienst rechtstreeks beluisteren via uw computer of door middel van een speciale ontvanger. Deze ontvanger is alleen beschikbaar voor leden van onze gemeente. Om de diensten via internet te kunnen volgen kiest u de link Kerktelefoon.
Tijdens bijzondere diensten georganiseerd door o.a.: de liturchiecommissie, kindernevendienst, club of catechesanten worden er regelmatig foto's of video's gemaakt u kunt deze vinden in de desbetreffende albums.

Predikant : ds. A. Elverdink  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Preses dhr. A. Zoodsma  E- mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Preekvoorziening Mevr. D. Deelstra  E-mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kerkelijkbureau dhr. G. Drost E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerktelefoon

De kerktelefoon is iets veranderd sinds 25 mei 2018, op deze datum is de privacy wet in werking getreden. Van af dat moment zijn de opgeslagen mp3 kerkdiensten niet meer op de website te vinden. Elke week wordt er een kerkdienst op zondag uitgezonden deze dienst kunt u 1 week beluisteren op deze website. Wilt u een dienst later dan 1 week beluisteren meld u zich dan aan bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , vermeld hierbij welke datum u graag wilt hebben dan wordt u deze toegestuurd.

Kerkbladen

In de bijlagen vindt u de kerkbladen van de P G Reitsum c.a. vanaf maart 2018. Door privacyregels zijn de andere kerkbladen eraf gehaald.

Hieronder kunt u het kerkblad van P.G. Reitsum c.a. downloaden in pdf formaat, heeft u geen pdf reader, download deze dan op Adobe reader