Campingsdienst "de Blijer wadden"

Beoordeel dit item
(1 Stem)

"Geef me d'r vijf" / "High five"

Er is ook een blog van Wiep Koehoorn U komt er door te klikken op onderstaand adres, gebruik eerst de "lees meer" knop: http://wiepkoehoorn.blogspot.com/2019/07/high-five-bij-campingdienst-op-de.html

Op zondag 07-07-2019 was er een campingdienst op de “Blijer wadden”. Deze dienst was georganiseerd door de Kerk van Reitsum. c. a. en de Kerk van Blije. De liturgie werd verzorgd door ds. Anne Elverdink in samenwerking met de beide Kerken. Door ziekte van ds. Elverdink werd hij vervangen door Johan Helfferich uit Oude Blidtzijl.

 

De dienst begon met “geef me d’r vijf” / “high five” iedereen mocht zijn naaste buurman of vrouw een “high five” geven. Johan Helfferich begon de dienst met de kinderen die de top 5 van favoriete Bijbelverhalen hadden opgeschreven. De verhalen waren: 1. David en Goliath 2. De ark van Noach 3. De gelijkenis van de verloren zoon 4. Simson 5. De geboorte van Jezus.

 

Na het eerste opwekkingslied begon Johan aan de vijf verhalen. Deze verhalen werden door Johan nog even benadrukt en uitgelegd en afgesloten door de band “Rendaq”. Deze wat “ruige” band zoals wij uit verschillende optredens hebben gemerkt speelde hier subliem alle verzen aan elkaar. Een bijzonder goed zingende leadzanger zong ons zonder moeite door de liturgie, prachtig !! De dienst begon met het opwekkingslied 733: “10.000 redenen tot dankbaarheid” en werd afgesloten door opwekking 488: “De kracht van uw liefde”.

 

Na de dienst moest Goliath nog even “gestenigd” worden, na enkele seconden was hij bedolven onder het papier en viel van de wand. Voor een iedereen (het waren er vele) was er soep en broodjes. De collecte was voor de stichting “Opkikker”. red