Ginnum zit er bij

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

FOTOGRAAF BERT DE TURCK EXPOSEERT IN SUDERGEMAAL NIJ BEETS. Ginnum zit er bij. 

Fotograaf en biograaf Bert de Turck (1951) maakte de fotoserie ‘Echo’s van de ongeschonden staat’) in 2014-2018. Het is zijn meest recente project. Het is een ’fotobiografie’ van een verdwijnend landschap: de terpdorpen In Friesland.

Het werk van de Beekse fotograaf bestaat uit landschappen, binnenruimten en stadgezichten. Terugkerende thema’s zijn vergankelijkheid, transformatie en verstilling.

Van Bert de Turck wordt gezegd dat ‘hij schildert met de camera’. Zijn foto’s lijken vaak op schilderijen. Ze zijn weliswaar impressionistisch van aard, maar nooit getrukeerd. Wat de kijker ziet, heeft de fotograaf zelf door de lens gezien.

De fotograaf zegt over de serie Friese terpdorpen: ‘het gaat over wat anders wordt dan daarvoor, waardoor wat was niet meer is. Of misschien nog wel is, maar als hersenschim, herinnering of een gevoel van weemoed; het gaat over wat gedoemd is te verdwijnen, wat wij als individuen en volkeren opbouwen. Net als wijzelf. Leven is een vorm van uitgesteld verdwijnen….’.

De tentoonstelling is voor het publiek open van 4 mei t/m 30 juni 2019, zaterdag en zondag (13.30 – 16.30 uur), toegang 2 € De verlate opening zal zijn op zondag 19 mei om 15.30 door de bekende beeldend kunstenaar Gerrit de Wilde uit Makkum. Bert de Turck schreef over hem het boek ‘De Wilde Weg’.

Adres: Sudergemaal, de Ripen 3, 9245 VG Nij Beets. Zie ook www.damshus.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.