Dorpenbijeenkomst DFK gemeenten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Uitnodiging Dorpentoer op 28 en 30 mei:

‘Hoe gaan we om met de uitdaging die de bevolkingsontwikkeling in onze regio met zich mee brengt? Hoe kunnen we samenwerken aan vitale en leefbare dorpen?’

 

Geacht bestuur, beste dorpsbewoner,

 

De bevolking van Noordoost Fryslân heeft te maken met ingrijpende veranderingen: er komen steeds meer ouderen, minder jongeren en het aantal huishoudens daalt de komende jaren geleidelijk. Dat hoeft geen probleem te zijn, als we in beleid en uitvoering maar goed rekening houden met die ontwikkelingen.  Daarom heeft de regio Noordoost Fryslân in 2017 een woningmarktanalyse laten uitvoeren. Volgens dit onderzoek zal de afnemende bevolking gevolgen hebben voor het wonen en de voorzieningen in onze dorpen. We zullen dus met elkaar moeten bedenken hoe we met die veranderingen omgaan.

 

Omdat dit een onderwerp is dat ons allemaal raakt, willen we graag in gesprek met de verenigingen voor dorpsbelangen en geïnteresseerde inwoners. Daarvoor organiseren we in de verschillende gemeenten van Noordoost Fryslân dorpentoerbijeenkomsten. Voor Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. is dat op 28 en 30 mei a.s.

 

Data:                   maandag 28 mei 2018/ woensdag 30 mei 2018 Tijdstip:             19.30 - 22.00 uur Locaties:            28 mei Westergeest (MFC ‘De Tredder’, Eelke Meinertswei 33)

                            30 mei Holwerd (MFA ‘De Ynset’, De Morgenzon 7)

 

Deze avonden gaan we het hebben over het onderzoek naar de bevolkingsontwikkeling in Noordoost Fryslân en over de uitdaging die deze ontwikkeling met zich meebrengt. We willen graag met u van gedachten wisselen over de volgende punten:

  • Hoe kunnen we als gemeente inwoners het beste betrekken bij deze uitdaging?
  • Bent u al betrokken bij initiatieven met betrekking tot deze uitdaging en hoe kunnen we van elkaar leren?
  • Op welke manier kan de gemeente de dorpen helpen?

Via deze link kunt u alvast meer lezen over de uitkomsten van de Woningmarktanalyse uit 2017. Informatie over de voorzieningen vindt u in de Atlas van Noordoost Fryslân.

 

Programma

19.15 uur              Inloop (koffie en thee)

19.30 uur              Inleiding over de ontwikkelingen in Noordoost Fryslân, door Daniël Depenbrock / Emiel Heuff (adviseurs woonbeleid bij onderzoeksbureau KAW)

20.00 uur              Met elkaar in gesprek aan de hand van vragen

21.15 uur              Pauze

21.30 uur              Ophalen van meningen met behulp van stemkastjes

21.45 uur              Gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje

± 22.00 uur          Einde bijeenkomst

 

Graag tot ziens op 28 of 30 mei! (Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..)

 

Namens de Themagroep Wonen & Leven

Marga Waanders, voorzitter

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.