Dorpsbelang de Flieterpen/dorpsbode

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Bestanden die u kunt downloaden van deze site het zijn pdf bestanden te downloaden met Adobe Reader. Voor mobiel kijk in de Playstore voor Adobe Acrobat Reader
Dorpsbode december 2018 katern.pdf
Dorpsbode november 2018 katern.pdf
Dorpsbode oktober 2018 katern.pdf
Dorpsbode september 2018 katern.pdf
Dorpsbode juli-augustus 2018 katern.pdf
Dorpsbode juni 2018 katern.pdf
Dorpsbode mei 2018 katern.pdf
Dorpsbode april 2018 katern.pdf
Dorpsbode maart 2018 katern.pdf
Dorpsbode februari 2018 katern.pdf
Dorpsbode januari 2018 katern.pdf

Dorpsbelang toen.

De meeste dorpsbelangen zijn ontstaan in de jaren ’50. Vereniging Dorpsbelang De Vlieterpen is officieel opgericht op 8 november 1973, maar er zijn geschreven stukken gevonden al uit 1968.
De toekomst van de kleine dorpen werd bedreigd door het wegtrekken van de bewoners omdat deze o.a door moderne ontwikkelingen in de landbouw meer en meer aangewezen waren op een baan buiten het dorp. De middenstand verdween langzamerhand en inkopen konden alleen nog maar worden gedaan in de grotere plaatsen. Een beeld wat ons momenteel bekend voorkomt.
Bewoners van dorpen organiseerden zich in die jaren om voor de belangen van hun dorp(en) op te komen door o.a. het voorgenomen gemeentelijk woningbouwbeleid kritisch te volgen en waar nodig via overleg bij te sturen.

Het bestuur nu

Ginnum                 : Cees Douwes, voorzitter
Reitsum                 : Nynke Schaafsma, secretaris
Lichtaard               : Mark Kingma, penningmeester
Jannum                 : Evie Vinken, nieuwe inwoners
Ginnum                 : Gaatse Zoodsma, correspondentie

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpsbelang nu.

Dorpsbelangen zijn nu nog steeds niet-politieke verenigingen, die het doel hebben om op te komen voor het algemeen belang van de inwoners van het dorp en het dorp naar buiten toe te vertegenwoordigen. Ze doen dat op allerlei manieren: sociale activiteiten organiseren, plannen maken, projecten uitvoeren, overleg voeren met de gemeente over ontwikkelingen en/of verbeteringen voor het dorp.
De dorpsbelangen vormen tegenwoordig een belangrijk aanspreekpunt voor overheden en maatschappelijke organisaties en worden beschouwd als een volwaardig partner.
Contact met dorpsbelang U kunt voor vragen, opmerkingen en suggesties altijd contact opnemen met het bestuur van dorpsbelang via het volgende e-mail adres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijlagen.

In de bijlagen vindt u de tekst van een verslag welke in de dorpsbode heeft gestaan over twee onderduikers, Fokke Sierksma en Johannes Wassenaar in de tweede wereld oorlog, opgetekend door Jan Zijlstra.